AGPGART troubles with Linux 2.6.17-2 -- Itanium 1

From: Aurélien Croc <aurelien_at_ap2c.org>
Date: 2006-12-03 06:58:26
Hi, 

With the Nouveau developers (http://nouveau.freedesktop.org) we tried to use 
the nouveau driver under a HP i2000 Itanium 1 workstation. Unfortunately, the 
machine crashed due to some troubles with the agpgart module.

At first, the AGP has a strange version (0.2) and next, nouveau doesn't find 
the real maximum bus speed (0x whereas 4x should be found.)

We have forced the use of 1x in the nouveau driver but the kernel crashes..
This does not appears when the AGP is not used by the driver.

Some of the dmesg messages:
agpgart: Found an AGP 0.2 compliant device at 0000:04:14.1.
agpgart: Xorg tried to set rate=x0. Setting to x1 mode.
agpgart: Putting AGP V2 device at 0000:03:00.0 into 1x mode
agpgart: Putting AGP V2 device at 0000:04:14.1 into 1x mode
[drm] allocated 0xe8000000
[drm] DMA command buffer is 1024KiB at 0xe8000000(VRAM)
[drm] FIFO size is 32KiB
[drm] allocated 0x80000000
[drm] allocated 0x81000000
[drm] allocated 0xe8100000
[drm] allocated 0xea100000
[drm] allocated 0xea110000

Regards, 


-- 
M. Aurélien Croc
Projet AP˛C - http://www.ap2c.org
Clef Publique : http://www.ap2c.org/aurelien.gpg

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-ia64" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at  http://vger.kernel.org/majordomo-info.html

Received on Sun Dec 03 06:58:52 2006

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : 2006-12-03 06:59:11 EST